We leven in een land waar het prima gesteld is met de gezondheidszorg. Het gras bij de buren is natuurlijk altijd groener en daarom werpen we in dit artikel een blik op de modernste ziekenhuizen ter wereld die meer en meer kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg gebruiken.

Medicana International Ankara Hospital

Wellicht denk je niet direct aan een land als Turkije als je denkt aan een hypermodern ziekenhuis. Toch is in Turkije het grootste en modernste ziekenhuis van Europa gebouwd. Dit ziekenhuis is gevestigd in Ankara en heeft als doelstelling dat iedere patiënt recht heeft op een eigen kamer. Niet veel later na de opening van dit ziekenhuis volgt alweer de opening van een nog groter ziekenhuis. Dit ziekenhuis ligt in Ankara-Bilkent en mag zich dan met trots het grootste ziekenhuis van Europa noemen. Comfort is in deze ziekenhuizen erg belangrijk. Ondanks de enorme hoeveelheid patiënten die in deze ziekenhuizen worden behandeld, staat een persoonlijke benadering hoog in het vaandel. Mensen hebben niet het idee in een ziekenhuis te zijn opgenomen, maar wanen zich in een luxehotel. Dit zal zonder twijfel het herstel ten goede komen. De artsen werken hier met alleen het modernste apparatuur.

Hypermoderne operatiekamers in Nederland

Ook ons eigen land mag niet ontbreken in dit artikel. De Sint Maartenskliniek bij Nijmegen loopt graag voorop als het gaat om nieuwe methodes. Zo willen ze in 2019 gebruik gaan maken van hypermoderne operatiekamers. Dit ziekenhuis zal de eerste ter wereld zijn die gebruik gaat maken van een nieuw concept. Verschillende technieken worden gebruikt waarbij er minder kans is op infecties en menselijke fouten. Verlichting wordt geïntegreerd in het plafond waardoor de lampen niet meer verplaatst hoeven te worden. De manier van ontsmetten wordt aangepast en het nieuwe luchtbehandelingssysteem verlaagt de kans op infecties nog meer.

Sharp Memorial Hospital

De Verenigde Staten staat dan wel niet bekend om haar fantastische zorgstelsel, echter de kwaliteit van de artsen in het land is over het algemeen uitstekend te noemen. Ook in dit land geld dat er zeker wel verschillen in kwaliteit van de ziekenhuizen bestaan. Het Sharp Memorial Hospital is een modern ziekenhuis met uitstekende artsen. Omdat het oog ook wat wil, is dit een ziekenhuis waar je, als het dan toch moet, als patiënt graag opgenomen wordt. Dit ziekenhuis is eerder dan ook niet voor niets uitgeroepen tot het mooiste ziekenhuis ter wereld. Het ziekenhuis is gevestigd in San Diego in de staat Californië.